Наслов

Еден ден на Пиера Мента

Кога ќе видите дека на врвови повисоки од 3000 метри на отворено има и повеќе публика отколку на некој локален мал фудбалски, тогаш ќе ви стане јасно колку настанот има традиција и магија. 

 
 

 

Настанот се вика Пиера Мента и претставува еден од трите најголеми и најпознати трки во ски-алпинизам на Алпите. Тој се одржува од 1986 година и има одлична посетеност и традиција. 

Оваа година Илина Арсова беше присутна на изданието откаде ни пренесе дел од атмосферата, а видеото погоре на победничкото дуо Килиан Жорнет и Матео Жакемо ја доловува истата од прво лице.

14 Март 2016

За авторот