Наслов

Тркачот со број 5635

Дека ултрамаратонските настани се далеку повеќе од публицитетот и важноста на најбрзите и елитни тркачи, и не претставуваат само мегдан за бркање на некакво си време и успеси говорат бројните фотографии, видеа и приказни на навидум малите и непознати аматери кои во себе ги освојуваат своите вистински планини. Минатата година ја имавме мама Софи, а оваа го имаме тркачот со број 5635. 

Се вика Горка Зубелдиа Летамендиа и сметаме дека нема потреба повеќе да објаснуваме.

CCC - 100 километри, 6100 D+, од Курмајер до Шамони за 28 часа. 

Чиста мотивација и инспирација!!

05 Септември 2019

За авторот