Наслов

Mотивации од познати фацки

Некогаш е доволно да се прочита, и зборот поттикнува, тој е форма на заробена енергија и само преку читањето се ослободува!

”Она што мислиш, тоа и ќе постанеш.” - Брус Ли

”Нашиот живот е она што ќе го направат нашите мисли.” - Марко Антонио

”Оној што ќе ги освои другите е силен, но оној што ќе се освои себеси е моќен.” - Лао Цу

”Ако не знаеш каде одиш, најверојатно ќе завршиш на некое друго место.” - Лоренс Џ. Петер

”Цел без план е само желба.” - Антоан Сен-Екскупери

”Силата не доаѓа од физичките капацитети. Таа доаѓа од непокорниот ум.” - Махатма Ганди

”Ако минуваш низ пеколот, продолж да одиш.” - Винстон Черчил

”На светот нема многу нешта што можеме да ги контролираме. Но колку го движите своето тело и што ќе внесете преку устата е 100% под ваша контрола.” - Ким Лајонс

 

21 Ноември 2013

За авторот