Наслов

Тренинг програма за почетници

Тренинг програма за почетници каде по поминувањето на фазата за загревање, телото се припрема за тренинг

1 Ден (Понеделник)

- загревање 10 мин!

1 Вежба, Гради: 3 серии, повторувања 12-10-8

Кога спушташ земаш воздух, а кога креваш го испушташ! 

1,5 минута пауза помеѓу серија.

2 Вежба, Гради: 3 серии, повторувања 12-10-8

Кога спушташ земаш воздух, а кога креваш го испушташ! 

1 минута пауза помеѓу серија.

3 Вежба, Гради: 3 серија, повторувања 8-10

Кога спушташ земаш воздух, а кога креваш го испушташ!

ПАУЗА 5-10 МИН!

1 Вежба, Трицепс: 4 серии, повторувања 12-10-8-8

Кога спушташ земаш воздух, а кога креваш го испушташ!

1 минута пауза помеѓу серија.

2 Ден Вторник - ПАУЗА!

3 Ден Среда

- загревање 10 мин!

1 Вежба, Рамо: 4 серии, повторувања 12-10-8-8

Кога спушташ земаш воздух, а кога креваш го испушташ!

1 минута пауза помеѓу серија.

2 Вежба, Рамо: 4 серии, повторувања 12-10-8-8

Кога спушташ земаш воздух, а кога креваш го испушташ!

1 минута пауза помеѓу серија.

ПАУЗА 5-10 МИН!

1 Вежба, Нозе: 4 серии, повторувања 12-10-10-8

Кога спушташ земаш воздух, а кога креваш го испушташ!

2 Вежба, Нозе/Листови: 3 серии, повторувања 15-12-10-10

Кога спушташ земаш воздух, а кога креваш го испушташ! 

4 Ден Четврток – ПАУЗА

5 Ден Петок

- загревање 10 мин!

1 Вежба, Грб: 4 серии, повторувања 12-10-10-8

Кога спушташ земаш воздух, а кога креваш го испушташ!

1 минута пауза помеѓу серија.

1 Вежба, Бицепс: 4 серии, повторувања 12-10-8-8

Кога спушташ земаш воздух, а кога креваш го испушташ!

 

1 минута пауза помеѓу серија.

2 Вежба, Бицепс: 3 серии, повторувања 12-10-8

Кога спушташ земаш воздух, а кога креваш го испушташ! 

1 минута пауза помеѓу серија.

6-7 Ден Сабота/Недела – ПАУЗА

Тренинг програмата е наменета за почетници и аматери во овој спорт. За подобри резултати во вежбањето секако придонесува и правилно искомбинирана исхрана, како и многу вода во текот на целиот ден.

Во деновите кога се прави пауза се препорачува храна богата со протеини.... и редовен сон.

Поздрав и среќно,

Влатче

19 Март 2013

За авторот