таг / зоран димов

Овој викенд во повеќе македонски градови ќе се организираат хуманитарни трки кои имаат за цел собирање на средства за олеснување на лекувањето на Зоран Димов, наш маратонец и ултрамаратонец од Велес кој има оставено богата содржина во македонската атлетска историја. Поддржете го овој настан и бидете хумани. 

Од центарот на Прилеп, преку манастирот Трескавец сè до Варош на Слонче вчера на 11.10.2013 се одржа овогодинашната Крали Марко Треил трка во планинско трчање. За жал, оваа година немаше доволно пријавени тркачи за трката да оди на „Ултра“ ниво, но сепак организаторите се погрижија да се одржи најкратката и доволно слатка трка која имаше хуманитарен карактер. 

FB Препораки