таг / жолчка

Дали знаете дека температурата на свежо снесеното јајце изнесува 71.1 целзиусови степени? Следуваат уште 19 интересни факти за јајцето...

Колку протеини и хранливи материи добивате од едно јајце?

И дали воопшто треба да се подзамислиме со намалување кога станува збор за најхранливата намирница?

Ако сте од оние кои рутински ги фрлаат жолчките од јајцето по јабана мислејќи дека тоа е правиот избор за вашето здравје и обемот на половината, време е да прочитате нешто од понов датум.

Со овој рецепт, во еден здив, ќе ги суредите заостанатите велигденски јајца...

Зошто цитроните се главни во секоја втора диета?

Рутински, жолчката од јајцето со години се смета како некој диетален натрапник со „големите" дози на холестерол кои „предизвикуваат“ какви не лоши ефекти по вашето здравје.. Време е за преуредување на сознанијата!

FB Препораки