таг / живот

Човечкото тело има внатрешен механизам со кој се штити. Овој механизам е познат како имунолошкиот систем. Имунолошкиот систем е комплексна мрежа на клетки, ткива и органи кои работат заедно за да го заштитат телото од вируси и бактерии.

Газираната вода е пијалок кој не содржи шеќер, масти или калории додека го хидрира телото.

Активното обновување на телото се однесува на било каква физичка активност која се изведува со низок интензитет и е различна од вашиот вообичаен тренинг. Многу сакаат да одмараат еден или два дена, но искусните сакаат да ги релаксираат мускулите со активирање на целосно различни мускули од оние што нормално се користат.

Матча е вид зелен чај кој се произведува во Јапонија провинциите Нишио, и благодарение на лековитите состојки тој е еден од најбараните чаеви низ целиот свет.

Професорот Карл Пилемер, од Универзитетот Корнел, во својата книга „30 лекции за животот” напишал совети и искуства од најстарите Американци, а од нив ние издвоивме пет многу едноставни тајни на луѓето кои живеат подолго.

Трчањето е едноставен и ефикасен тренинг, сè што ви треба е само добар пар патики. Се покажа дека трчањето може да го намали ризикот од болести на срцето и канцер, да ја држи тежината под контрола и да го регулира крвниот притисок.

Мотивацијата може да биде тешка задача, но сега ние ќе ви ги претставам петте клучни начини за да останете мотивирани во некои аспекти на животот и физичката активност. 

Како што сугерира и името, Палео диетата се навраќа на исхраната од палеолитскиот период. Планот на оваа диета е консумирање во главно протеинска и хранлива храна, но воедно е и премногу рестриктивна бидејќи елиминира голема група на хранливи намирници.

Спиењето е суштински дел од нашиот живот и директно влијае на капацитетот за учење, растот и однесувањето.

За да им помогнеме на пчелите треба да насадиме некои од следните растенија... а доколку ги имаме да не ги уништуваме!

Луѓето кои во детството биле членови на извидничкото движење помалку пателе од анксиозност, но и покасно во животот имаат подобро ментално здравје, покажало едно големо Британско истражување.

FB Препораки