таг / женски фудбал

Теодора Димоска беше избрана за најдобра фудбалерка во Македонија за сезоната 2015-2016. Нејзините успешни настапи за ЖФК „Драгон 2014” и за репрезентативниот дрес не останаа незабележани. Евидентниот талент на Теодора ветува голема и сјајна кариера за младата фудбалерка. 

Жените сè повеќе ги интересира активната партиципација во "машкиот" спорт и придобивките кои тој ги носи во секојдневниот живот. Тоа го потврдуваат и студиите што се направени на оваа тема, конкретно во овој случај од страна на научниците од Универзитетот во Копенхаген. Прочитајте за што станува збор...

Откако ФИФА, светската куќа на фудбалот ги соопшти имињата на 10-те претенденти за наградата „Најдобар тренер на годината“ меѓу кои се најдоа тројца селектори и седумина предводници на клубови, BBC ја објави и женската листа, во чиј потесен круг влезе Хоуп Пауел, тренер на британскиот фудбалски тим за жени.

 

FB Препораки