таг / загревање

Почетник сте или можеби веќе подолг временски период професионално се занимавате со спортска активност? Без разлика на која група припаѓате, важно е да знаете што треба да преземете за да го намалите ризикот од повреди. Повредите се појава што им се случува и на најискусните и не само што можат да ве спречат да ги постигнете посакуваните резултати, туку и да предизвикаат болка што трае подолг временски период.

Мишел ќе си брка работа на 100 метри со пречки наредниов вторник на 16 август, па ние чисто само сакаме да ве известиме, а и потсетиме за типката што го има можеби најјакото загревање меѓу атлетичарките. 

Освен што треба редовно да трчате за да ја подобрите кондицијата и техниката, секогаш се добродојдени и дополнителни вежби што можат да ја подобрат вашата форма на повеќе нивоа. Тоа може да биде со практикување јога вежби специјализирани за оваа активност. Почнувате со загревање, а потоа со циклус вежби... 

Доколку сте од оние кои ќе ги преплават скопските улици на 10 мај и ќе земат учество во најмасовниот спортски настан во Македонија, знајте дека имате можност да направиме заедничко загревање пред стартот на трката како и минатата година. Кети Фит со своите колеги ќе ви биде на располагање. Успех ! И се гледаме на стартот.

FB Препораки