таг / xmkd

Неодамна, екипата составена од една Французинка, Швајцарка, Русинка, Иранка и Македонка ги поставија основите на проектот „Девојките го скијаат Иран“.  Освен прекрасните снежни пејажи на неоткриените Ирански планини, бевме позитивно изненадени од културата, гостољубивоста на народот, како и сличниот животен стил со нашите колеги- зависници од снегот.

Во 1998 година Микаел Дуганов, или попознат како Мики, ги рипна скалите на кеј со кик флип. Тоа воедно беше и првиот документиран кик флип преку тие скали.

FB Препораки