таг / време

Летните каприци на времето продолжуваат, известуваат од бугарската телевизија Карлово. Додека ден претходно температурите биле околу 30-тиот степен, само 24 часа подоцна, двајца планинари на врвот направиле снешко. Го крстиле Јули. 

Трчањето е спорт на отворено за кој ретко кога има совршени услови за тренинг. Честопати тренингот е пропратен со силен ветер, високи температури, дожд, магла, влага а понекогаш и со екстремно ниски температури. Да се биде тркач значи да се биде посветен на спортот дури и кога температурата е длабоко во негатива.

Истражувањата покажуваат дека децата поминуваат многу повеќе време пред екран од максималните 2 часа што се препорачани од педијатрите. 

Неколку практични совети како полесно да извлечете време за тренинг од вашиот збиен распоред не се на одмет. Динамично и стресно е времето во кое живееме, и секоја мала позитивна промена силно влијае врз нас. Времето е ограничено и секоја минута за вашиот тренинг е добредојдена, еве како да излактате некој саат повеќе во спрегата помеѓу збиениот распоред и желбата да се тренира и да се биде активен!

Оваа тема и покрај сите истражувања останува замотана помеѓу сказалките на часовникот, помеѓу легнувањето и станувањето, оброкот и слободното време. Секогаш будејќи интерес кај оние кој често имаат тренинг во својата дневна агенда.  

Ако телото и мозокот ви велат „стоп“ кога ви треба најмногу енергија, применете некој од овие совети за инстант освежување и дополнителна концентрација.

Главната причина зошто високо-интензивниот интервален тренинг (HIIT) е популарен во светски рамки е тоа што со многу кратка тренинг сесија се постигнуваат одлични резултати. Во доба кога сите некаде брзаат и слабо стојат со време, ваквиот вид на тренинг идеално се поклопува со модерниот животен стил.

До вчера се потевме и ги колневме високите температури, а веќе денес наеднаш ни се втера есента сосе сивилото и дождот в коски. И сето тоа си има свое влијание, но за секој проблем си има и решение.

Реакцијата на Мурињо за 5те продолжени минути на средбата против Манчестер Сити. 

FB Препораки