таг / воспаление

Дали сте почувствувале болка во мускулите откако сте почнале со нова физичка активност или сте го зголемиле темпото или интензитетот на вообичаениот тренинг? Болката и напнатоста во мускулите се јавува ден-два по вежбањето и може да му се случи на секого, без разлика на вашето ниво на физичка подготвеност.

Следуваат неколку зачини кои освен вкус додаваат и здравствени придобивки во вашите кулинарски креации.

Туберот спакуван со антиоксиданси и одлична ароматерапија, може да ви го подобри и фитнес нивото преку едноставен механизам...

Медикус Хелп е поддржувач на здравиот начин на живот кој во својот асортиман на производи има најразлични помагала кои го олеснуваат секојдневието на секој физички активен човек.

Надополнете го вашиот тренинг со здрави намирници кои ќе ви дадат повеќе сила и енергија и кои ќе ви помогнат побрзо да се опоравите по напорните тренинзи. Во една спортска приказна исхраната е повеќе од битна за постигнување високи резултати.

Закоравени со црвениот пипер и манџите со запршка, не експериментираме доволно со туѓите миродии. Еве една состојка со која ќе сакате да зачините.

Додадете вкус и здравје во вашите летни оброци со само неколку зелени ливчиња...

Не е дека се уште не важи, но повеќе од 40 години старата R.I.C.E (rest-одмор, ice - мраз, compresion-компресија, elevation-елевација) кованица се редефинира од самиот доктор по спортска медицина кој во 1978 година ја има создадено.

Прва анатомска структура на удар од ладниот воздух се токму грлото и гласните жици, па ако веќе моткате шалови околу вратот и не можете да пуштите глас, туку само шепкате заради воспаление на гласниците, направете си домашен сладок лек, сигурно веќе состојките ги имате во кујната.

Надробете си храна против повреди за да сркате побрзо опоравување!

Тркнете до најблиската грмушка и наберете неколку гранчиња од овие зимзелени иглички ако случајно претерате со дигање тегови.

FB Препораки