таг / витамин

Познато е дека балансираната исхрана има многу позитивни ефекти врз нашето здравје. Од друга страна, пак, недостатокот на одредени витамините може да предизвикува несакани симптоми.

Витаминот Б12 е еден од најсложените витамини во човечкото тело поради својата хемиска структура и неговата неопходност за човекот. А недостатокот на овој витамин може да доведе до повеќе здравствени проблеми.

Витаминот К е веројатно најмалку познат витамин, но има важна улога во здравјето на луѓето.

Витаминот Б6 на многумина им е познат како анти-стрес витамин кој го смирува телото и нервите. Ова мислење до некаде е точно, но постојат неколку основни начела за тоа колку и како треба да се конзумира овој важен витамин. 

Трчањето во зима е препорачливо и здраво. Ова се 8-те причини зошто не треба да влегувате во длабок зимски сон туку да почнете да уживате во зимското трчање.

Извлечена од подножјето на Андите, провлечена низ целата историјата, за денес да се смета за храна на иднината.

FB Препораки