таг / веганство

Тортиљите кои се продаваат во маркетите се преполни со вештачки додатоци, адитиви и бои. Подготовката на тортиљи во домашни услови е многу едноставна и брза, ќе ви бидат потребни 15 - 20 мин. Овие свежи домашни тортиљи ќе бидат премачкани со вкусен намаз од грав и црвена леќа и наполнети со свеж зеленчук.

Што е веганство? Веганството е начин на живот кој ја има целта да ја елиминира целата грубост и насилство кон животните.

Скорешна студија покажа дека во споредба со неколку други типови на исхрана, веганството и вегетаријанството се супериорни кога во прашање е слабеењето и покрај тоа што испитаниците не беа ставени на никави рестрикции во исхраната. 

Во еден од своите последни извештаи, германската влада изјави дека веганската исхрана сноси свои ризици особено кај поедини групи на луѓе. Информацијата е доста интересна со оглед на тоа што само во Берлин, статистиката вели дека живеат 80000 вегани, а на ниво на цела држава оваа бројка е огромна. 

FB Препораки