таг / учење

Ако отсекогаш сте сакале да започнете со еден од најубавите спортови кои постојат, тогаш можеби токму сезонава е време. Потребно е да го сакате снегот, брзината и добро да се забавувате. Прочитајте некои основни совети наменети за почетниците во скијањето.

Дали неуспехот е позитивна можност да се научи и подобри, или е негативно искуство што го попречува успевањето? Како родителите одговараат на ова прашање има големо влијание на тоа колку децата ќе мислат дека можат да го подобрат нивниот интелект преку напорна работа.

Ако вам родители ви текнува на радоста која сте ја имале при средба со вашиот прв велосипед, тогаш имате должност да го направите истото и за вашето чедо. Заборавете на телефоните, таблетите и другите модерни играчки и покажете му ја вистинската смисла на животот. Посветено на сите родители.

Без разлика што Орландо се наоѓа во центар на сончевата Флорида, во овој град си постои зимски центар во кој нон-стоп имате можност да учите скијање на направа која е буквално иста како и фитнес траката за трчање во затворено. Е сега, знаеме дека Бугданци не е Орландо, ама муабетов ни беше дека направава за учење во затворено може да се најде секаде и да биде од корист на голем број почетници и ски-инструктори...

Како идеше онаа „Прле се учи, а не магаре", епа „магарево” упорно, ама и го бива. Прва сноуборд сезона на Леон, 10ти ден на снег, време дојде и Церипашина да биде на мени. 

Како да ја зазелениме нашата економија и да ги намалиме загадувањата кои влијаат на нашето здравје и нашата иднина? Ве повикуваме на бесплатен курс во следните 5 недели да откриеме како тоа го прават најдобрите - земјите од Скандинавија.

Ако ова прашање ви се појавило во мислите кога сте го сретнале поимот "екосистем" но ја сакате природата и уживате во благодетите кои ви ги дава, тогаш летово имате прекрасна можност да се набилдате со нови начини на размислување и да размислувате како Дејвид Атенборо, нараторот на BBC - Planet earth: Life.

Почнувајќи од 18ти Јануари (понеделник), сите заинтересирани за живеење во чиста урбана средина имаат бесплатна можност да се фатат на пет-неделно оро со науката за трансформирање на градовите во еколошки чисти животни средини.

Како ќе го поправиш кецот? Знаеш дека со кец не се оди напред, се оди на полагање! Со тие кои имаат петки, да одиш со нив да се дружиш и да научиш!

Одлична мотивација за сите родители што порано да го пуштат своето мало детенце да ги испитува снежните спортови бидејќи Дарјан, како што тргнала работава веќе на три години знае како „дишат“ скиите на кои малиот лизга. 

Во последните декади, сите студии што ја разработуваа оваа тематика едногласно доаѓаа до заклучок дека вежбањето ја подобрува способноста да меморираме нешто ново, но подлабоките специфики беа ни малку јасни. Дали треба да вежбаш пред да учиш нешто ново? Дали е подобро да го направиш тоа после учењето, и со какви специфики треба да биде тренингот за да извадиш максимум од мозокот?

FB Препораки