таг / трудници

Практикувањето јога за време на бременоста може да ви донесе многу бенефиции и да ве подготви за полесно породување. Таа ве води низ практика, со следење на дишењето и физички вежби до полесна подготовка, издржливост и опоравување од породувањето.

Лесен аеробик, стречинг и релаксација е она што навистина ви треба за време на бременоста. Овој тренинг е адаптиран за вториот трисеместар од бременоста, така што доколку вашиот доктор ви дозволува и смета дека имате нормална бременост слободно можете да го пробате. За овој тренинг потребна е фитнес топка и мали тегчиња (максимум до 1кг).

FB Препораки