таг / трка

Со минимално изменета патека и максимално одличен и предизвикувачки терен, оваа недела на 20 мај ќе се одржи четвртото издание на трката „Момата Рок Треил” на Селечка Планина во Прилеп. 

14-то издание на Виз Ер Скопски маратон официјално заврши и истиот беше исполнет со одлична атмосфера благодарение на организаторите, поддржувачите и учесниците.

Викендов на планинската трка Корфу Маунтин Треил (Corfu Mountain Trail) која има неколку различни дистанци настапуваа нашите планински тркачи Мери Мирческа и Александар Стојкоски од Прилеп. Тие успеаја да постигнат одлични резултати и да се пласираат на првото и второто место во нивните трки. 

Изминатиот викенд 06-07.04.2018, поголема екипа oд 15 планински тркачи од Македонија земаа учество на една од најдобро организираните трки на балканско и европско ниво - 100 милји на Истра која се одржува на истарскиот полуостров во Хрватска. 

Викендот на 25.03.2018 година градот Скопје, планината Водно и споменикот на природата Матка беа домаќини на првиот планински маратон „Водно-Матка Треил Маратон" во организација на здружението ТРЕКС и ПСД Макпетрол од Скопје. Иако временските услови и условите на патеката беа повеќе зимски отколку пролетни, тоа не ги спречи вкупно 315 учесници да се предизвикаат на фантастичната патека околу Водно и Матка и да уживаат во атмосферата на настанот.

Видео од учеството на македонскиот тим на трката "Ред Фокс Елбрус" до највисокиот врв на Европа каде стекнаа одлично искуство и постигнаа забележителен успех.

Во втората недела од мај 2018 година, четворица македонски претставници ќе бидат дел од Ред Фокс Елбрус планинскиот спортски фестивал каде тројца од нив ќе земат учество на една од потешките планински скајранинг трки во светски рамки која се одвива од полјаната Азау 2350 мнв. до највисокиот врв на европа Елбрус 5642 мнв. Ова ќе биде второ претставување на наши учесници на трката. 

Првите 100 милји се тешки, следните се бетер! :) По трет пат сум на овој евент. Првата година 65km, втората 110km, лани скокнавме и годинава 100miles. Мислам дека е доста од Истра.

Погледнете го промотивното видео од 6-та Авицена Женска трка која се одржа на 1 април 2018. 1636 жени ја исполнија Илинденска со позитивна енергија :-)

Првото издание на планинскиот маратон Водно-Матка е закажано за некои 18-тина дена, а вториот бран за пријавување истекува на 11 март. Приклучи се на предизвикот!!

Пријавите се веќе отворени за новата кратка трка во треил трчање во Македонија која ќе се одржи на прекрасните осоговски падини. „Градче Треил Ран” го става Кочани и Осоговските планини на мапата на трки во планинско трчање во Македонија. 

FB Препораки