таг / трето издание

На 31 мај, 1 и 2 јуни со рекорден број на учесници и нов концепт низ улиците на Охрид се одржа aтлетската манифестација Охрид трчаТ. Дождот не ги поколеба учесниците да истрчаат а не ја расипа ниту забавата која и овој пат не изостана од најголемиот спортски настан во Охрид за 2019 година.

Под мотото „Трчај, забавувај се и уживај во убавините на Охрид", Атлетскиот викенд Охрид трчаТ ја започна кампањата за третото издание кое ќе се одржи на 2 јуни следната година.

Со учество на 110 натпреварувачи, доминантно домашни но и странски поединци, и во одличен есенски амбиент се одржа третото издание на трката во планинско трчање Струмина Треил која се одржува во околината на Штип. 

FB Препораки