таг / трансконтинентална трка

Тина Нестороска со втор финиш на ТрансКон, овојпат од Бургас до Брест во неверојатни 4300 километри низ нешто помалку од 19 денови самостојно возење. 

Пред два дена во Брест, Франција после изминати околу 4000 километри како дел од ултра-трка во велосипедизам која минуваше низ цела Европа, прва на целта пристигна Фиона Колбингер, млада девојка до Дрезден на која ова и беше прва ваква трка. 

Оваа година нашата велосипедистка на ултра дистанци Тина Нестороска повторно учествува на седмото издание на трката Трансконтинентал која во должина од 4200 километри минува преку цела Европа. 

FB Препораки