таг / тест

На 8 февруари овој викенд, Килиан Жорнет и неговата екипа во норвешкиот ски центар Тустен направија 24-часовно тестирање во кое целта беше да се види колку висински метри тој може да покрие со помош на турно скии т.е. со целосно самостојна енергија. 

Ако постои една единствена вежба која е најверодостоен тест за силата во горниот дел од телото, тоа со сигруност е склекот. Веројатно сите ја практикувате и мислите дека сте силни. Ајде да се тестираме!

Американската фирма за спортска облека и опрема „Колумбија Спортсвер” има отворено оглас за две работни места на позиција, пази сега, „Директор на отсек за тестирање на опрема” - во нивни жаргон Director of Toughness што буквално значи жилавост, издржливост на опремата. Кој е спремен да кине скапи јакна и чизми и да зима пари за тоа?

Мотивацијата е клучна кога се во прашање исцрпните тренинзи и времето посветено да изградите подобро тело и поголема самодовeрба. Еден од начините како да се држите под напон цело тоа време, е да ги видите и почувствувате резултатите.

Агилноста, брзината, координацијата се психо-моторни способности за кој во професионалниот спорт се одвојува значително време во тренажниот процес. За да се мониторира напредокот најчесто се изведуваат тестови со кој се прави пресек на моменталната состојба и се врши споредба и анализа со претходни резултати од истите тестови.

Витаминот Д е клучен за одржување на здрав развој на коските и правилна функција на имуниот, нервниот и мускулниот систем. Сè повеќе луѓе се соочуваат со недостаток на овој витамин во организмот, што води кон сериозни здравствени нарушувања како што се остеопороза, висок крвен притисок и срцеви заболувања.

Денес почнуваат Psicobloc мастерсите, односно соло качување над голема вода. Еве како си правеа тест на големата вода (во случајов солидно голем базен во Јута).

Редовното мерење на вашата физичка кондиција е еден од начините како правилно да се дозирате и да го следите вашиот прогрес.

FB Препораки