таг / тарахумара

Енергетски освежителен пијалок, по рецептот на Тарахумара...

Во отсечените делови на северот од Мексико постои еден народ кој се верува дека во минатото успеал да побегне од Кортез и конкистадорите само затоа што туку така, им побегнале со трчање. И додека ние, обичните смртници едвај џогираме 5 или 10 на кеј, а атлетите се исцрпуваат со полу или цел маратон, племето Тарахумара ги трча Скопје - Гевгелија на регуларно ниво.

FB Препораки