таг / танцување

На 13 и 14 јуни, во Скопје се одржа првиот танцов семинар за Кизомба. За сите што не знаат што е Кизомба, тоа е танц кој доаѓа од далечната Ангола која со текот на годините станува еден од најпoпуларните танци низ светот.

Со векови, древната источна практика во нејзин карактеристично послушен и спокоен стил чекаше за да некој во 21ви век ја искомбинира со начин на танцување што го популаризираше Мадона. Да ве запознаеме со вога.

Доколку бркате кул начин за подобрување на фитнес нивото, малку енергична румба, самба или каков и да е танц може да послужи.

Типчево е уникат. За разлика од сите оние кои се борат со траката за трчање и неизбежно губат ко грчка, овој дечко маестрално танцува и тоа само на музиката која свири во неговата глава. И интересно му е далеку повеќе од нас.

FB Препораки