таг / талент

Да ја видите на улица така слатка и нежна не би помислиле дека е до толку опасна ѕверка! Се чини дека инспирацијата за Kill Bill дошла од Џеси Џејн МекПарланд. 

Талентот и генетската предиспозиција се само мали делчиња од нишката за разлика од огромниот труд и жртвување што треба да се вложи во секој спорт за да се постигнат врвни резултати.

Што прави дете кое по цели денови игра флипери? Ја врти игрицата. Па тогаш што мислите дека би правело дете што целиот негов живот (читај 9 години) борда? Ќе го врти бордот, и тоа како. 

Има осум години, има многу бушава коса, игра за пилиштарите на Челси и многу добро работи координација со топка. Што ќе биде од Деним Намуди за 10-тина години останува да видиме. 

Џексон Голдстоун од Канада е навидум обично дете кое на ова видео си вози точаче до градинка... Но тој сега има 11 години и веќе е длабоко навлезен во планинско возење точак (mountain biker), а кога ќе го видите во акција ќе ви стане јасно како стартувала неговата пасија...

Снимавме низ најразлични локации во Скопје и погледнете го резултатот...One arm CTI, Back clap Pushup, Aztec, HumanFlag

Скејт нинџата сериозно напаѓа на повеќе полиња! Везе на скејт, се пентари по згради, прави салто од каде стигне, а и сите работи заедно. Од далеку се гледа дека ја практикува филозофијата ”Да бидеш добар во нешто е талент. Да бидеш брилијантен во нешто е опсесија. Никогаш не очекувајте брилијантност без опсесија!”

FB Препораки