таг / СЗО

Интернационалната агенција за истражување рак пред некое време го прогласи кафето за веројатен канцероген, сега се премислија поради недостаток на докази, но сепак постои едно предупредување...

Оваа недела Светската Здравствена Организација објави дека според нивната најнова студија преработените месни производи и црвеното месо потпаѓаат во групата на канцерогени и „веројантно” канцерогени производи. Дали ова значи дека целосно треба да се откажеме од месото и како најдобро да го интерпертираме ние граѓаните?

Најнови препораки од СЗО... Ако внимавате на солта, внимавајте и на шумливите таблети.

FB Препораки