таг / свесност

Во Македонија имаме големи проблеми со сиромаштија, а во исто време создаваме големи количини на отпад кој немаме поим како да го решиме. Како дел од овој проблем е и најголемата иронија, фрламе храна која може да се донира на луѓето кои имаат секојдневна мака да си обезбедат храна. 

Едно од објаснувањата зошто по француските ТВ кулинарски емисии се служат мал милион минијатурни оброци за кои ние Балканците со мрштење велиме: „мх, е што е она, толицко парченце со магдонос на него.”

FB Препораки