таг / студ

Една нова студија од Универзитетот во Женева открива дека студот ви помага при губењето килограми...

Значи, наоѓаш замрзната река, сечеш голем правоаголник од мразот со што се добива налик базен, се соблекуваш скоро гол и се бањаш, скокаш од мостот, се смееш со другарчињата... п.с. не видовме шишиња вотка така што ова го сметаме за валиден начин на челичење.

Како што зимата зема замав, сè повеќе сме изложени на студеното време кога сме во потрага по задоволување на наштите неделни потреби за вежбање и уживање на отворено. За сите оние ситуации кога планирате да искочите од вежбалната имајте на ум дека зимскиот период е многу позачинет со евентуални повреди, па во продолжение следат најчестите варијанти на повреди заедно со нивните решенија. 

FB Препораки