таг / струга

Според годишниот регатен календар во организација на Едриличарската федерација на Македонија и ЕК Снегар - Струга се одржа критериумско државно младинско едриличарско првенство во класите Оптимист, Ласер 4.7 и ревијално учество во кадет 470ка.

Дружината од четворица водни мускетари Иван, Чавка, Бане и Тони си уживаат во времето идеално за windsurf...

Изминатит викенд во Струга се одржа меѓународниот VI по ред Охрид Лејк Куп, на кој му предходеа 6 дневни меѓународни подготовки на кој зема учество тренери од Италија и Македонија.

Одличен концепт за Промоција на алтернативниот туризам во регионот на Охрид, Струга, Вевчани и Дебарца во Македонија и Корча и Поградец во Албанија.

Во организација на Кајак – Кану Клубот Дрим од Струга заедно со Меѓународната организација на пловни спортски клубови НСС, на 19.09.2015 година во водите на Охридското езеро го организира Првиот Кајакарско Веслачки Маратон Струга – Охрид во должина од 11 км.

Ракометен натпревар помеѓу младинските екипи на РК Енхалон и РК Стружанка.

Фото - Дејан Костески

Викенд настанот на Едриличарскиот клуб ,,Снегар'' од Струга се одржа на 16 и 17 Мај на машката плажа во Струга. Активностите беа составени од едрење на даска  (windsurf), класично едрење (sailing), SUP (stand up paddling)- веслање на даска, едрење на скејтборд (wind skating) и др. Други клубови кои учествуваа се клубот ,,Пеликан'', ,,Развигор 103'', ,,Акватера'' од Скопје.

Звучеше некако премногу привлечно за да биде пропуштено - велосипедски маратон на струшката страна од Охридското Езеро именуван по автентично влашко име на едно село скриено во прекрасната Јабланица. 

FB Препораки