таг / StandUp Paddle

Доколку сте меѓу фанатиците кои одбиваат да ја остават даската во гаража за време за зимата, тогаш сигурно повеќето би помислиле дека сте луди што настојувате дека и ладните месеци се супер за SUP.

На 5-ти септември се одржа третата SUP Демо трка во Агелохори, Грција, на која учествувавме и ние од клубот Аква-Тера. Успеавме да ги освоиме првите две места во категоријата All round мажи. Кристијан Никодиновски е на првото, а Зоран Станкоски на второто место во оваа категорија. Трката беше поделена во три категории: All round мажи, All round жени и Racе категорија.

SUP клубот Аква-Тера Скопје ја организира првата обука за SUP инструктори во Македонија.

FB Препораки