таг / средба

Средба на претседателите на МОК, АМС и КФМ со нашите најдобри каратисти.

Вечерва од 19 часот во просториите од амфитеатарот на Сојузот на студенти при Медицинскиот факултет во Скопје во организација на АК Матка и Македонската асоцијација на интернационални водичи во планина ќе гостува Чурим Шерпа, име кое стои зад рекордот наречен - два пати Еверест во текот на една недела. Читнете нешто повеќе за Чурим, а вечер имате можност и да ја запознаете. 

Првиот Собир на Ултралесни Авиони во Македонија е неформална средба која е во организација на Вингер Тим, клуб лоциран на спортскиот аеродром Скопје, со идеја да прерасне во традиционална собиранка и во формален настан кој ќе се одржува секоја година. Целта е дружење, летање и споделување на искуство. Пристигнати се  9 авиони, 30тина пилоти и гости : Аероклуб Скопје, Пипистрел Летачки Клуб, Аероклуб Битола, Аероклуб Прилеп и организаторот Вингер Тим. Повелете на дружба!

FB Препораки