таг / спортување

Најчесто одлучувачки фактор во изборот на спортски обувки е УДОБНОСТА, но таа е субјективна и најчесто не е гаранција за правилен избор. Добар избор на патики го намалува процентот на повредите во сите спортови, но најмногу во тркачките.

Вистинити .гиф приказни.

Излегуваш на отворено, и уживаш во ветерот.

Како што зимата зема замав, сè повеќе сме изложени на студеното време кога сме во потрага по задоволување на наштите неделни потреби за вежбање и уживање на отворено. За сите оние ситуации кога планирате да искочите од вежбалната имајте на ум дека зимскиот период е многу позачинет со евентуални повреди, па во продолжение следат најчестите варијанти на повреди заедно со нивните решенија. 

Веќе е научно докажано дека седењето е катастрофа за здравјето. Сега испадна дека тоа има страшна тенденција да ги збрише дури и придобивките од вежбањето што го правиме.

Фотка на денот од фамилија Радевски на качување во Демир Капија. 

Човекот е единственото битие кое во еволутивниот развој се исправа на две нозе и единственото битие кое има проблем со проширени вени (кај четвороножните животни нема варикозни промени).

Секој родител го сака најдоброто за своете дете, но со генетички-модифицираната храна која е сè позастапена во последно време, намалената активност на светското население во глобала доведува до зголемување на бројот од дијабетис, прекумерна тежина, срцеви заболувања. Затоа вие како родители треба да треба да го насочите своето дете да води здрав живот и здраво да се храни.

Бидејќи е таму веќе некое време, а обожава фотографија, го замоливме да ни долови нешто на спортски и рекреативен план по американски терк.

Фото: Игор Караџоски 

Редовните физички и спортски активности освен со физичко бидете сигурни дека ве наградуваат и со психолошко здравје.

FB Препораки