таг / соларна енергија

Сторија за една обична локална заедница која го стартуваше најголемото движење во светот кое денеска е во полн ек и нема да заврши се додека целиот свет не се префрли на 100% чиста, обновлива и безбедна енергија. 

Над 3000 ученици од 72 училишта се вклучиле во играта "Кровови на Сoнце" направена од „Гринпис Хрватска”. Ја скенирале целата држава и означиле преку 250.000 кровови каде може да се инсталираат соларни панели и колку енергија тие би произведувале. 

За Валентинскиот 14ти февруари една сторија за како природата и жителите на еден остров си изразуваат љубов...

Летот завршен, историјата за прв пат може да се пофали дека авион без гориво ја прелетал целата планета, a сите ние кои живееме во сегашново време да сфатиме колку ни е моќно сонцето ако го користиме.

Зелено комбе што растура низ Калифорнија кога се работи за промовирање и служење органска храна и екологични практики во бизнис работењето.

FB Препораки