таг / Сочи 2014

Веќе неколку години, качувањето на мраз е во борба да го добие своето место меѓу спортовите на Зимските Олимписки Игри, а оваа година тоа доби привилегирано место за своја одлична презентација токму на Олимпијадата. Од инсајдерска гледна точка, презентацијата на спортот пред илјадниците гледачи поминала во фантастично издание.

Минатиот петок на 07.03 беа отворени Зимските параолимписки Игри во Сочи 2014. Во следните неколку дена 550 атлети ќе настапат за 45 држави во повеќе дисциплини како скијање, хокеј и карлинг како главни дисциплини и во неколку субкатегории на алпското скијање. Игрите ќе траат до 16ти март. 

Извор

Роса Кутор, една од најстрашните и најтешките спуст патеки во светот скијана и во исто време коментирана од Грахам Бел, поранешен професионален скијач кој сега работи како новинар во BBC за скијање. На телевизија можеби ви е досадно, тука трите минути не се.

Германија со години доминира во олимпиското санкање со неверојатно добри резултати. Како планираш да ги покориш на Олимпијадата во Сочи? Го изнајмуваш БМВ да ја конструира твојата санка. Баварскиот е само еден од акцентите во американскиот спорт, а сите таму се зборуваат поради доволно добри причини.

Во пресрет на зимските Игри во Сочи и целата палета на спортови што ќе биде понудена за следење, обрнуваме внимание на еден специфичен тренинг за едни специфични спортисти. Аеродинамика, концентрација, мраз, лизгалки и нозе, саглам нозе!

Златните медали кои ќе бидат доделени 15ти февруари наредната година како дел од Олимпијадата во Сочи, ќе бидат единствените досега кои ќе имаат делчиња од метеорит. Еве ги дисциплините во кои натпреварувачите би можеле да ги добијат овие медали.

Зимските олимписки игри во Сочи 2014 се фокус на сите светски медии, многу објективи, интервјуа, медали, изненадувања и натпреаврувачи кои сакаат да се качат на врвот на славата е декорот што го обзема Сочи. За да ѕирнеме малку одвнатре го контактиравме Сашо Поповски, нашиот претставник од Македонскиот олимписки комитет кој е водич на нашата делегација, со цел да ни долови слика за тоа што се случува во Сочи со нашите претставници.

Пред свеченото отварање на 22те Зимски олимписки Игри кое треба да се случи вечерва во Сочи, интернет гигантот Гугл многу бистро го изјасни својот став околу сексуалните определби и спортот.

Илустраторот Андреј Тарусов направи (Олимпийский календарь 2014) календар со пин-ап девојки во СССР стил во чест на олимписките игри во Сочи. Убаво му текнало, да освежи 

Од октомври оваа година олимпискиот оган го започна своето церемонијално патување кое треба да помине низ голем број дестинации пред да стигне на зимските олимписки Игри во Сочи во февруари 2014 година. Досега пламенот ги посети северниот пол и Интернационалната вселенска станица.

Русите почнаа да бројат ситно, остана година пред стартот на зимските олимписките игри кој штрекнуваат со цифра од 50 милијарди долари кој ќе бидaт потрошени во целокупниот процес на организација и изградба на инфраструктурата во Сочи. Ѕирнете...

FB Препораки