таг / сноубординг

Од импровизирана санка за неговите мали ќерки до цело едно движење на луѓе кои „сурфаат“ по снег за на крај спорот со името да го претвори стариот снурфингот во новиот сноубординг. 

Откачување од материјалното живеење и станување домаќин на планината. Нешто во стилот на враќање кон основите на човечноста, ослободување од цивилизацијата и само фристајл спустови. Тој сон. 

Еден од ретките денови кога можеш да скијаш на снег и по патот и по самата жичарница...

За прв пат годинава, екипата на ЗШ Точак ја спушташе Јабланица од Црн Камен! Многу снег, лоши временски услови. Следи видео!!

Ова е вториот дел од серијалот каде ќе се изнагледате како луѓето во Калифорнија освен што си уживаат разголени на плажа, имаат со што да се пофалат и кога станува збор за ски центрите. Тука имате ПРВ ДЕЛ со повеќе инфо за ски центарот и воедно за сноуборд паркот. Уживајте!

Наместо вака петочки да врти досада како и секој друго пензионер, 62-годишниот Милос Кметко сфаќа дека не може да се забавува со луѓето на негова возраст па затоа е редовен покрај младите по скејтпарковите и скијачките центри каде што сноубордингот му е главната пасија.

Ако редовно сте вклучени во спорт кој фаворизира некоја асиметрична постура на телото (пример сноубординг, тенис, голф, сурфање итн.) подолг временски период, тоа се држи во една иста позиција и став со што можна e појава на одредени болки во грбот или вратот. 

Од 19ти до 23ти март оваа година во Аспен, Колорадо ќе се одржи првиот настан од ваков формат во организација на Ред Бул наречен  Red Bull Double Pipe на кој што сноубордерите ќе возат во двоен халф пајп со гигантски димензии. 

Калифорнија освен што е позната по топло време, плажи, океан и пустини, има и еден ски центар на Мечкина Планина (по нашки, инаку Bear Mountain) каде освен стазите се наоѓа еден од најдобрите сноуборд паркови во светот. Ова се кратки видеа од неделите поминати во паркот. Секоја недела има нови фацки што ги покажуваат своите научени трикчиња....

Кратка вожња во Банско на четвртата стаза.

FB Препораки