таг / скопје на точак

Над 1.700 луѓе излегоа со своите велосипеди во склоп на караванот „Скопје на точак”, настан кој се одржа на 11.11.2018 во организација од страна на Сојуз на спортови на Скопје а под покровителство на Град Скопје.

Скопје знае за велосипеди. Некои велат дека во 1960-те години секој втор граѓанин имал велосипед. За да се врати тоа време, потребна е наше почесто користење на ова превозно средство. Затоа, во недела на 11.11.2018 во 11.00 часот во организација на Сојуз на спортови на Скопје и под покровителство на Град Скопје ќе се одржи велосипедски караван кој нема натпреварувачки карактер.

FB Препораки