таг / скијање

Само што си рековме дека е веќе доста од одлични скијачки авантури и видеа за оваа година, снимено од страна на неколку наши фрирајд љубители и одлична продукциска екипа, во оптег беше пуштено краткото видео насловено како „Заборавената убавина” - Фрирајд во националниот парк Галичица - фантастичното видео со скијање на неколку кулоари под врвот Магаро и неверојатно скијање на зајдисонце. 

Малата Ева, со неполни две годинки, стапна на скии. Оваа статија има за цел да ги мотивира родителите да им овоможат на децата на што помала возраст да се запознаат со зимските спортови, особено скијањето.

Пред три години сме имале статија со наслов - „Животни мудрости од 97-годишен скијач, а не старец”. Денес, Џорџ веќе има стотка и ич не му чуе да престане со скијање. 

Сме го виделе Кандид во многу откачени и скоро нереални „скијачки” ситуации, но во последната епизода (читај реклама) типчево скија буквално на се што ќе налета и на било која локација каде ќе се најде...

20 минути сериозно биг-маунтин сноубордање и скијање на тромеѓето од Јукон, Алјаска и Бритиш Колумбија т.е. во сред северноамериканската недојдија.

По повод свтскиот куп во скијање, Лилехамер од 1 до 3ти декемви вриеше во екот на натпреварувачкото расположение. Љубители на скијањето од целиот свет се собраа за да го проследат натпреварот на светско ниво.

Кратко филмче на Бен Тибетс насловено како „Линија во снегот” нè носи на две планински локации во северна Грција кои нудат одлични можности за турно и фрирајд скијање. 

Легендарната спуст патека „Штрајф” во Кицбил се смета за една од најтешките и најопасните скијачки стази во светот. Сепак, каскадерот Макс Штекл го прифаќа предизвикот за спуштање со неговиот велосипед. 

Ако отсекогаш сте сакале да започнете со еден од најубавите спортови кои постојат, тогаш можеби токму сезонава е време. Потребно е да го сакате снегот, брзината и добро да се забавувате. Прочитајте некои основни совети наменети за почетниците во скијањето.

FB Препораки