таг / ски-алпинизам

Оваа сезона на К2, младиот и успешен полски ски-алпинист и тркач Анджеј Баргиел ќе се обиде да го направи првото успешно спуштање со скии на вториот врв по височина на светот. Историјата на овие обиди не е баш најсјајна, но да се надеваме дека младиот Баргиел безбедно ќе успее во својата намера.

Трката се одржува секоја година во месноста Ареш - Буфор, Франција и е навистина исцрпувачка со секојдневни итинерери од преку 2500м нагорна висинска разлика и исто толку спуштање со скии, по променлив терен и непредвидливи снежни услови.

FB Препораки