таг / скејт

Ретро фотки од Калифорнија фатени во периодот на 70-тите во златното доба на поимот - скирол.

Фотки - Hugh Holland 

Не е ова 46-тото продолжение на Tony Hawk`s Proskater за Нинтендо туку годините кои ги има ова типче. Факт: Тони се пензионираше од професионалниот скејтбординг пред 15 години, па видете сега вие. 

Popcornskateco. ги препозна талентот и упорноста на Илин Колевски во најновото СКИРОЛ видео и одлучи да му овозможи комплетна подршка преку обезбедување на опрема со цел истата да не преставува пречка за напредок на неговата скејтбординг кариера.

Во 1998 година Микаел Дуганов, или попознат како Мики, ги рипна скалите на кеј со кик флип. Тоа воедно беше и првиот документиран кик флип преку тие скали.

Македонски скејт филм, лоудинг...

Најголемиот, најстариот и најзначаен скејтбординг фестивал се одржува во Прага каде најдобрите светски скејтери ќе се натпреваруваат за наградата од 30,000 долари во street и bowl. 

Жоро вози, Дени снима. На репертоар - скопски асфалт и америчка рапоина залепени со скејт.

Наместо на негови години да вози трицикл, тоа вози напреден скејт. 

Скејт нинџата сериозно напаѓа на повеќе полиња! Везе на скејт, се пентари по згради, прави салто од каде стигне, а и сите работи заедно. Од далеку се гледа дека ја практикува филозофијата ”Да бидеш добар во нешто е талент. Да бидеш брилијантен во нешто е опсесија. Никогаш не очекувајте брилијантност без опсесија!”

Она што успеавме да го фатиме од скејтерското финале на Баскер фест...

Фото: Марко Гилевски

 

FB Препораки