таг / силов тренинг

Освен што не прави среќни, задоволни и здрави на долг рок, трчањето исто така може да предизвика повреди кои ќе не оддалечат од сето тоа.

За спортистите кои се бават со спортови на отворено како што е велосипедизмот, одењето во фитнес центри и не е најомилената активност. Да се биде опкружен со најразлични справи и машини, затворен во четири ѕида е сосема поинакво доживување од она кое ви го нуди природата. Без разлика на ставот кој го имате кон сето ова, силовиот тренинг е нешто што едноставно мора да биде составен дел од вашата омилена активност.

Првата статија која ја напишав пред извесно време понуди некои информации за исхрана кај каратистите и употреба на суплемети кои би помогнале во одредени ситуации за постигнување на одредена цел и оптимални резултати. За да не „умрете“ од досада решив да напишам и одредени информации поврзани со физичка припрема, користење на различни тренажни методи и нивна примена да ги опфатам во посебен текст.

Покрај исхраната која игра екстремно важна улога во добивањето на квалитетни резултати, соодветната комбинација на силов тренинг со тегови и кардио вежби, а не само едното или другото ќе ви ги намалат килограмите, но и масните наслаги од струкот. 

Триово со слично видео го имавме пред повеќе од една година. Тогаш беа мускетари, a сега под локално влијание ги именувавме како комити, ама и во двата наврати тие ги појаснија основите на сериозните интервални тренинзи. И овојпат, тренингот исполнет со иновативни вежби полни со одлични тежини и повторувања, изведувани под падините на планината Водно, некаде кај Гоцевата чешма..

Еден од стандардните кондициски тренинзи на Unbreakables Fcc водени од Тони Богдановски.

Од една страна витална и многу важна реакција на организмот, но од друга причина за низа заболувања и незгодни состојби. Воспалението, особено хроничните верзии се виновни за еден куп причини за на доктор, но не и ако вежбате и башка миксате различни видови на вежби.

Неколку причини зошто теговите треба да се партнер во вежбањето на секоја девојка.

Еден голем знак прашалник долго време се провлекува помеѓу родителите кога станува збор за вежбите за сила (вежби со надворешен отпор) кај децата од училишна возраст и многу често се слуша реченицата „Немој да дигаш тегови, уште си мал, тоа не е за деца".

Еден од тренинзите за силова издржливост кој беше дел од програмата на ФК Работнички - Скопје за време на базичните припреми ова лето.

FB Препораки