таг / шведска

Лоциран во Малмо, Шведска, градот кој е рангиран 5ти во светот развиената велосипедска култура, хотелот е наменет за туристите кои доаѓаат со желба да патуваат со велосипед низ градот... 

Тоа е суровата сегашност во Македонија, купишта ѓубре низ цела држава без правилен третман и без програми за намалување на отпадот. Краток документарец од Кадар - направен во април годинава...

Учениците ретко добиваат можност на часот по физичко воспитување да го предизвикаат инстиктот за преживување во екстремни услови, а потоа како ништо да не се случило да се вратат во училишните клупи. Во Шведска ова е реалност.

Ако јас направам промена во моето секојдневие и ја заменам колата со мојот велосипед, ќе бидам доволно добар пример за мојот другар и моите блиски.. Во развиените скандинавски општества оваа психологија функционира..

Како дел од најновата (Дан требит смештај?) кампања за привлекување туристи, Шведска го стави целиот јавен простор и природа на AirBnb огласување откаде можете бесплатно да си „букирате” спиење кај што сакате. Зборувајте ни за туризам...

Кристално чисто и замрзнато езеро во некоја дивина, мраз измазнет директно од мајка природа, а додека се лизгаш (или евентуално те влече твојот пес) доле си ги гледаш рипчињата како пливаат. Ете ти начин повторно да се осетиш жив.

Битката за доминација и подобри резултати во крос кантри трчањето помеѓу Финците и Швеѓаните, и ривалството во скандинавските земји го раѓа Фартлекот како еден од најдобрите методи за тренинг, кој е глобално распростаранет и дава одлични резултати.

FB Препораки