таг / сардина

Иако рибата генерално важи за здрав избор на храна и извор на протеини и масти, сепак, честопати туната и лососот доминираат во однос на другите типови на риба кои можеби имаат и подобри карактеристики и вредности за вашето здравје. 

Сардината изобилува со омега 3 и омега 6, богата е со протеини и витамини, а особено со витаминот А, Д и Е. Бидејќи е ситна риба и се наоѓа ниско на синџирот на исхрана, сардината не содржи тешки метали како што е случај со покрупните риби. Со други зборови, нема причина зошто сардината да не биде дел од вашата секојдневна исхрана.

Прекрасен медитерански сендвич во континентална клима со карамелизиран кромид...

FB Препораки