таг / родители и деца

Со голема желба да се направи соодветен вовед и правилна едукација на најмладите во планинарењето, ПСД Макпетрол од овој октомври започнува со проектот наречен „Родители и деца".

"Вистинската магија се наоѓа во нас самите"- ова е пораката која ја носите по посетата на Дизниленд. Четири магични денови во кои бајките и филмовите оживуваат пред вас преку атракции, шоуа, паради, замоци, музика од Дизни филмови, вечера со Дизни ликови - сè заедно, уникатно и незаборавно искуство за целото семејство. " Вака го опишува четиридневното искуство во Дизниленд мајката на првонаградената Ана Токарева, Санела од минатогодишниот ликовен конкурс на „Ладна".

Одличен природен спорт со многу малку опрема. Важно: трчањето е забавна уживанција... Таму ставете го акцентот.

Студиите потврдуваат: Ќотекот или плескањето во првата декада од животот на децата води кон агресивно однесување, примена на несоодветен вокабулар и неправилен когнитивен развој.

По 25 години работа со деца, педијатарот Др. Стивен Кован кај нив забележува одредени модели на однесување што може да ни помогнат за подлабоко разбирање на здравјето. Ова се некои од неговите научени лекции и видувања....

FB Препораки