таг / риба

Една нова студија вели дека децата кои јадат почесто риба и рибино масло најверојатно подобро читаат од своите врсници кои не ги внесуваат овие состојки богати со омега 3 масни киселини, пишува DailyMail.

Вкусна и лесна рибина чорба....

Мани друго што конзервата туна или сардина (кој како преферира) е одлична и релативно лесна опција за оброк на планина, ако во ранец поседувате уште две-три ситни основни работи и ако ја знаете оваа техника, тогаш истата може да ви полсужи како свеќа или извор на топлина во итни случаеви. Важно е рибешкото да биде во масло, се разбира. 

Иако секогаш се сложуваме дека свежо си е свежо, сепак и конзервираната риба може да има свои предности. Прочитајте кои се главните разлики меѓу двете...

Парче железо во форма на риба може да биде решение за еден глобален здравствен проблем...

Вкусно и крцкаво...

Ефикасна и брза припрема на било кој вид на бела риба...

Ако досега сте немале поим дека ирскиот пивски деликатес во неговата содржина има остатоци од некој дел од риба (кој се користи во процесите на филтрирање на пивото) тогаш може и да сте прекршиле вегетаријанство. Ама еве ги, Ирците се стремат да го прават веганско од другата година. 

Неделна доза на омега три!

Еднаш неделно, варена или печена, никако пржена и онаа сива маса од мозокот почнува да се билда (иако уште не знаат зошто). Поголемиот волумен на оваа маса е директно поврзан со намалувањето на шансите за Алцхајмер. 

Лесен и посен оброк кој не одзема време...

FB Препораки