таг / ресвератрол

На страна од вкусот и привлечноста за око, прашањето оваа сезона е кое грозје е поздраво, црното или белото?

Од целиот спектар на овошното и зеленчуковото виножито, на пазарче во лето доминира црвеното. Повелете чифт причини да јадете повеќе црвено.

Медицината ги препознава лековитите и хранливите карактеристики на виното веќе илјадници години. Неодамнешни археолошки истражувања покажуваат дека виното било употребувано како лек уште од 3,150 п.н.е. Па кој вели дека по тренинг не оди да го завршиме денот со една чаша сортно вино сигурно греши. 

FB Препораки