таг / рекорд

Неверојатниот спортски викенд во резултатска смисла го комплетираше маратонот во Чикаго кој ни донесе нов светски рекорд во женска конкуренција.

 

Родена е новата мегаѕвезда на американското и светското пливање.

Викендот кој измина беше исклучително успешен за нашите атлетичари.

Уште еден фитнес рекорд кој е вреден за споменување, овојпат во женска конкуренција.

До каде ќе оди спуштањето на временската граница во трките на една милја е прашање на кое веројатно никој нема точен одговор. Она што некогаш беше недостижен мит денес е секојдневие.

Новиот светски рекорд во 70.3 Ајронмен одново го поставува прашањето за тоа до каде оди границата на човековите можности и издржливост.

Нашата најдобра атлетичарка на долги патеки постави нов државен рекорд.

Женскиот фудбалски тим на САД одново е светски шампион во фудбал. Со тоа тие станаа рекордери по бројот на освени светски титули.

 

Малку страст, многу желба, мотивација, истрајност и човековото тело е способно за неверојатни подвизи. Атлантикот е извеслан во рекордно брзо време и тоа од човек со ампутирана нога.

Да истрчаш еден маратон е лудило. Да истрчаш седум маратони, на седум континенти за седум дена е...

Човекот е неверојатна машина која е способна за многу повеќе од вообичаените напори на секојдневието. Запознајте го Рос Еџли, човекот кој ја заобиколи Велика Британија со пливање.

FB Препораки