таг / радожда

Викендов Бојан Трајковски и Саше Ангеловски имаа план за веслање на целото македонско крајбрежје на Охридското Езеро. Иако момците не успеаја во нивната првично зацртана цел, сепак тие направија одлична езерска авантура која во иднина може да се подобри и направи на еден поинаков начин. 

Државно првенство помина во одлична атмосфера и организација во која учество земаа триатлонци од клубовите Титани, Софка, ВелоМ и Ана-Да.

Звучеше некако премногу привлечно за да биде пропуштено - велосипедски маратон на струшката страна од Охридското Езеро именуван по автентично влашко име на едно село скриено во прекрасната Јабланица. 

FB Препораки