таг / протести

Над 2000 настани низ целиот свет, марширања, протести, предавања и секакви други јавни презентации, сите повикуваат кон државните лидери од целиот свет да постигнат вистински договор за решавање на климатските проблеми.

Почнувајќи од вчера, во наредните 72 часа светот протестира со единствена порака кон политичарите: „Сакаме акции, не зборови за сопирање на климатските промени.“

FB Препораки