таг / протеин

Протеинот е клучен макронутриент без кој човековото тело не може да функционира. Неговата улога во животот на активните луѓе е уште поважна а евентуалниот недостаток може да има негативни последици врз тренингот и здравјето воопшто.

Овој фит колач е едноставен, брз и неверојатно вкусен. Со оглед дека секое готвење е со цел, овoj рецепт e за оние кои внимаваат на својата линија, токму заради нутритивните вредности.

Иако рибата генерално важи за здрав избор на храна и извор на протеини и масти, сепак, честопати туната и лососот доминираат во однос на другите типови на риба кои можеби имаат и подобри карактеристики и вредности за вашето здравје. 

Барајќи постојана алтернатива на белиот шеќер, доаѓаме до една протеинска молекула која може да ви го задоволи апетиток за благо, без сите негативни ефекти на рафинираните и артефициелните засладувачи...

Плејадата на симптоми при неподносливост на глутен може да претставува вистинска загатка за ваш и вашиот лекар. Се смета дека само 5% од пациентите се правилно дијагностицирани со преосетливост на глутен, а останатите за жал, најчесто не ја добиваат точната дијагноза...

Сосема ви е јасно дека некои прехрамбени продукти доведуваат до несакано дуење, но истиот ефект може да се случи и од некои комбинации кои изгледаат доста наивно...

Иако безбројните нови формули, напитоци и гелови се веќе добро воспоставени опции за исхрана и хидрирање во светот на спортот и рекреацијата, сепак, скромната банана со нејзините состојки, кога во прашање е јагленохидратниот внес при поголеми напори како и анти-воспалителните ефекти при опоравокот е се уште високо на врвот. 

Протеинот од сурутка е еден од двете поголеми групи на протеини најдени во млекото и е најквалитетен извор на протеин.

Дамите, за разлика од мажите, многу потешко можат да создадат мускулна маса. Ова е факт кој првенствено произлегува и е зависен од нивото на тестостерон кој кај жените е многу понизок. Сепак постојат разлики...

Конечно протеин за сите кој што може да го најдете во маркетите на БИОкулт.

Чекор по чекор, како протеинот од чинијата се претвора во протеин од вашите мускули поттикнат од неколку редовни бенч серии.

FB Препораки