таг / пролет

Ова го правите еднаш, а ве служи повеќе пати во денот... Уживајте во пролетните свежи салати со домашно подготвен прелив.

Пишува и фотографира - Димитрије Остоиќ 

Целата приказна ќе ја најдете на http://riders.me

Во една наша статија - ВАКА ГРАДОТ МОЈ ДА БИДЕ... ја разработивме тематиката на еколошки најчистите градови на светот, па еве во оваа со наслов „Зошто градот чист да биде" ја опфаќаме и далекусложната причина за истото. 

Доаѓањето на пролетта беше одбележано и со планинарско и велосипедско искачување до врвот на Водно во неделата на 22 март, кога повеќе од илјада учесници го освоија врвот на скопската планина како дел од настанот Пролетен Прв до врв.

Ако сте од оние кои пролетта ја мразат најмногу како годишно време поради невидливите назални конгестиви, па уште и ако активностите кои ги правите за релаксација и тренинг ви се во природа, бидете умни и научете како сите тие непријатности да ги минимизирате и избегнете. 

Од шума, од двор, од пазар или од продавница, не ја пропуштајте кратката сезона на јаготките. Можеби нежни и фрагилни на прв поглед, но преполни со витамини и антиоксиданси... Дали се полезни колку што се вкусни?

Во одлично неделно расположение, со голема посетеност и во пријатни услови беше одбележано доаѓањето на пролетта на падините на Водно во склоп на пролетниот Прв до Врв. Како дел од активното секојдневие на многу спортисти и рекреативци така и овој настан беше поддржан од Алгасан.

Лесен ручек со „рибешко” доколку сакате да додадете протеин и омега 3 на вашата трпеза. 

Како што се буди пролетта, така се будат и веселите бавчички, па изборот, бар за салата е осигуран. Да видиме што и зошто не смеете да утнете оваа пролет за јадење. 

FB Препораки