таг / пробиотици

Ако во последно време се чувствувате истоштено, споро се опоравувате по напорните тренинзи, имате дигестивни проблеми или можеби се опоравувате од некоја вирусна настинка, пробиотиците се првиот избор за вас.

Пробиотиците се специјално култивирани добри бактерии кои го одржуваат здравјето и животната способност на човечкиот организам.

Добрите бактерии имаат многу полезности за организмот, почнувајќи од подобрување на имуниот систем, па се до потпомагање на работата дигестивниот тракт. Сепак нивната употреба во спортската нутриција има уште еден многу важен аспект...

За култната дебармаалска боза важело дека лечи секаква болест, па и слаткарницата до ден денешен токму поради тоа си го носи името Апче. Што пијалок е всушност бозата, имаме ли фајде?

Ако знаете како храната правилно да ја искомбинирате, можете да ја зголемите апсорпцијата на витамините и минералите дури за 50%.

FB Препораки