таг / природни убавини

Селото Вишни се наоѓа во Струшкиот регион на планината Јабланица. Се простира на надморска височина од 1050 метри надморска височина со многу вода и разновидна вегетација што го прави прекрасно еко место за рурален одмор и рекреација.

„Вики ја сака Земјатa" е фото натпревар организиран од Википедија за спомениците на природата, заштитените природни подрачја, како и сите природни убавини во Македонија. Ако успееш убаво да ги фатиш нашите природни убавини, убаво и ќе бидеш награден. 

Планинарската патека од Папрадиште до Чеплес ни ги наполни душите со убавина... Два часа уживање, а крајот само дополнително го украси делото како ”cherry on top". Погледнете и сами!

Чекирајте поминати или направете листа на наредни предизвици. И без качувањето, пределите се прекрасни! Уживајте...

Прекрасни пејсажи од канадски Јукон претставени преку леќата на Швајцарецот Бруно Аугсбургер кој во 2000 година ја открива оваа област и оттогаш поминува доста време сам со дивината, основната опрема и вештините за преживување.

Вистинско уживање додека се јава низ планинска идила близу селото Галичник на коњи кои одлично соработуваат и со почетниците, а притоа се впиваат прекрасните миризби, глетките на пасиштата, трлата со овци, пријатното ветре и се разбира за крај дегустацијата на добро познатото вкусно галичко сирење. 

FB Препораки